Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs


El dia 26 de novembre va tenir lloc l’acte d’atorgament del Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs que cada any, coincidint amb la data en que traspassà el nostre president-fundador, realitzem al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona. L’acte, amb el que oficialment acabem l’any, és la nostra festa més senyalada.

Enguany hem celebrat l’onzena edició d’aquest premi. L’obra premiada té com a títol Aeso, d’oppidum ibèric a municipium romà. Isona, Pallars Jussà, i ha estat coordinada pels socis Ignasi Garcés i Teresa Reyes.

PB 2014 Presidenta

L’acte de l’entrega del premi, que es celebrà davant d’una nombrosa assistència d’associats i amics dels guardonats, comptà amb els parlaments del director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, senyor  Josep Manuel Rueda, de la presidenta de la SCA Maria Àngels Petit i dels guanyadors del premi. També, com en totes les edicions anteriors, gaudírem de la presència de la família Barberà, concretament dels seus fills Mireia i Frederic . No cal dir que enguany lamentàrem l’absència de Núria Amigó, vídua de Josep Barberà que ens deixà el passat estiu.

PB 2014 Coordinadors

A continuació s’atorgaren, en un senzill i emotiu gest de reconeixement, els diplomes corresponents als socis i sòcies que aquest 2014 acomplien vint-i-cinc anys amb nosaltres.

 PB 2014 Diplomats

L’acte es clausurà amb un pica-pica que oferí la Societat Catalana d’Arqueologia i amb el desig de tornar-nos a retrobar tots l’any vinent en la dotzena edició del premi.


© 2022 SCA |