Memorial Josep Barberà i Farràs


Ahir 28 de novembre va tenir lloc l’acte d’atorgament del Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs que cada any, a finals del mes de novembre i coincidint amb la data en que traspassà el nostre president- fundador, realitzem al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona. Enguany també serví per a festejar modestament i emotiva el nostre trentè aniversari.

Barbera-1

L’acte de l’entrega del premi, que es celebrà davant d’una nombrosa assistència d’associats i amics dels guardonats, comptà amb els parlaments del director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, senyor Xavier Llovera, de la presidenta de la SCA, Maria Àngels Petit i dels guanyadors del premi. També, com en totes les edicions anteriors, gaudírem de la presència de la família Barberà: la vídua Núria Amigó i els fills Mireia i Frederic.

Barbera-2

L’obra premiada té com a títol La Segona Guerra Púnica en el nord-est d’Ibèria: una revisió necessària i ha estat escrita pels socis Jaume Noguera, Eduard Ble i Pau Valdés.

Barbera-4

Guardonats de diferents edicions del premi.
D’esquerra a dreta: Pau Valdés, Jordina Sales, Xavier Mangado,
Javier López Cachero, Natalia Salazar, Jaume Noguera i Eduard Ble.

Barbera-3

A continuació s’atorgaren, en un senzill i emotiu gest de reconeixement, els diplomes corresponents als socis i sòcies que aquest 2013 acomplien vint-i-cinc anys amb nosaltres.

 

L’acte es clausurà amb un pica-pica que oferí la Societat Catalana d’Arqueologia i amb el desig de tornar-nos a retrobar tots l’any vinent en la onzena edició del premi.

 IX Fòrum Auriga


La Societat Catalana d’Arqueologia ha participat en aquestes jornades,
que es van celebrar els dies 9 i 10 de novembre a Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013

Auriga1

Maria Àngels Petit, presidenta de la SCA, va presentar la comunicació Societat Catalana d’Arqueologia: 30 anys d’arqueologia i societat.

Auriga2

Joan Carles Alay, responsable de la Comissió de Patrimoni de la SCA, també va participar amb la comunicació Preservació del Patrimoni Històric: l’experiència de la Comissió de Patrimoni de la Societat Catalana d’Arqueologia.Sortida arqueològica a la comarca d’Osona


El passat 26 d’octubre vam fer una sortida arqueològica al poblat ibèric i medieval de L’Esquerda, a Roda de Ter, que ens fou explicat per les directores de les excavacions, Imma Ollich i Montserrat de Rocafiguera.

541421_598351090201784_1234358168_n

I també vam visitar el dolmen de Puig ses Lloses, a Folgueroles.

548980_10201698761343735_643595552_nPremi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs-10a edició


El dia 28 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona, l’entrega del 10è Premi d’Arqueologia Memorial Josep Barberà i Farràs. L’obra guanyadora es titula La Segona Guerra Púnica en el nord-est d’Ibèria: una revisió necessària, i els seus autors són Jaume Noguera, Eduard Ble i Pau Valdés.


© 2024 SCA |